ORA DE FOLK - 14 IANUARIE 2010
1/15/2010 02:58:33 am

Mai intai de toate este un sunet, care produce alt sunet, in linistea "neevenimentelor" cotidiene. Eu am fost alaturi - mai mult sau mai putin incognito - de aceasta emisiune, inca de la geneza ei, iar relieful pe care il creaza in derularea ireversibila a existentelor noastre, poate fi numit EVENIMENT. Obiectul de arta trebuie sa creeze atmosfera, iar aceasta emisiune nu doar ca o creaza, ci o re-creaza la nesfarsit, pentru ca ascultand-o o data, nu te mai saturi sa dai curs ecoului pe care il are in sufletul tau. Viata lunga va doresc ! Cu drag, Vasi.

Reply
Silviu
1/15/2010 06:19:25 am

V-am ascultat emisiunea. Este altceva decat am ascultat pana acum la posturile de radio. Este ca o scoala. Este ca o reinviere a ceea ce odata era o moda, aproape o isterie. Cam stangace prezentarile si aici se vede ca o faceti din inima, dar fara experientza de a vorbi la radio. Oricum, oricine a ascultat si nu a avut in coltul ochilor macar un strop de lacrima nu poate fi numit om. Intr-o perioada in care lichele gen Patapievici care se dau drept intelectuali, il blameaza pe Eminescu, sa il elogiati in asa sensibil mod, este un curaj. Nu vreau sa va flatez, dar, iertati-mi incultura, eu nu am mai auzit vreodata rostindu-se o fraza mai calda, mai plina de iubire si respect fata de Eminescu ca ceea ce ati rostit voi doua: "adevarata perla a poeziei romanaesti care ne da sperantza ca nici noi si nici generatiile urmatoare nu vor invatza vreodata sa-l uite pe Eminescu.Superb !

Reply
Lia Manoila
1/17/2010 12:12:51 am

Petrolul si aurul nostru pot,intr-o zi seca. Graul nostru poate fi facut sa creasca si aiurea. Si s-ar putea ca intr-o zi, nu prea indepartata strategia mondiala sa sufere asemenea modificari incat pozitia noastra de popor de granitza sa-si piarda insemnatatea. Un singur lucru nu se mai poate intampla insa: disparitia poemelor lui Eminescu. Si cat timp va exista, undeva prin lume un singur exemplar din poeziile lui Eminescu, identitatea neamului nostru este salvata. Istoria patetica a poprului nostru a fost proiectata in eternitate prin versurile unui poet care a suferit toata viatza de saracie, uneori chiar de foame si a murit omorat de un nebun intr-un ospiciu. Este o lectie de modestie pe care insasi istoria ne-o da, noua tuturora. Aceste randuri sunt scrise de inegalabilul nostru filosof Mircea Eliade. Voi fetelor ati vorbit despre Eminescu si nu stiu cate posturi de radio au mai facut-o. Nu va suparati ca va dojenesc un pic. Intreaga emisiune trebuia dedicata lui. Oricum prin gestul vostru va ascund in inima mea cu dragoste.

Reply
Visaroi Claudiu
1/17/2010 01:56:08 am

muzica noua folk o stiti? ati auzit de ada milea? voi traiti in antichitate? poate il activati si pe baniciu care nu mai canta numai play-bak. Daca vreti sa faceti antologie e bine, daca nu stati acasa. Daca nu faceti muzeu de dinozauri.

Reply
Carmen si Maria
1/17/2010 10:09:30 pm

Multumiri tuturor celor care ati postat aici. Tie Vasi, multumiri pentru ca ai catalogat emisiunea noastra drept un eveniment. Asa am dorit si noi sa fie. Stai alaturi de noi si de emisiune si vei avea parte de alte asemenea evenimente. Tie Silviu, un mare multzam pentru emotia pe care ai simtit-o ascultand franturile eminesciene. Mai sunt,fii sigur si altii care au avut lacrimi in ochi. Speram ca ne vom mai intalni nu numai cu ocazia zilei de 15 ianuarie. Nu stim ce sa-ti spunem tie Lia cea care ne-ai atins cel mai profund prin citatul lui Eliade. Daca avem astfel de ascultatori, ne simtim obligate sa tinem ridicata stacheta valorii si sa avem grija sa ne omagiem cum se cuvine adevaratele comori perene ale culturii romanesti. Iti multumim din suflet pentru cuvintele tale. Tie Claudiu, numai bine. Iar voua tuturor un sincer ... iubiti-va pe tunuri.

Reply
Marian
1/19/2010 03:13:33 am

Misto ce spuneti pe aici. de ce nu faceti un forum de discutii ? Ar fi foarte interesant. Aveti respondenti pe masura voastra adica beton si s-ar putea lansa aici tot felul de dezbateri de ieri si de azi. Folk i nu numai. Faine si emisiunile.Nu ma asteptam la Orastie la asa ceva.
Bafta
marian

Reply
Carmen & Maria
1/19/2010 07:52:43 am

Mersi Marian, pentru aprecieri. Nu stim de ce dar, credem ca esti foarte tinar si asta e un motiv in plus de bucurie.O sa facem si un forum de discutii e planificat dar timpul asta...te mai asteptam pina atunci aici.

Reply
Simona
1/20/2010 02:39:38 am

"Cate drumuri un om ar avea de facut pana ei sa-l considere om?!
Cate mari pescarusii mai au de batut pana ajung pe nisip pentru somn?
Cate bombe vor mai sfarteca vieti intregi pan' sa le interzicem pe veci?
...
Cat de multe urechi necesare le sunt ca sa auda al drumurilor vant?
Cati mai au de murit ca sa afle in sfarsit ca oameni prea multi au murit?!
RASPUNSUL PRIETENI E VANARE DE VANT,
RASPUNSU-I VANARE DE VANT"
Felicitari fetelor pentru ce faceti!
Este o emisiune foarte interesanta, mai ales pentru ca unii dintre noi, din pacate, nu au prins vremurile acelea. Sunt un mare fan al muzicii flok si astept cu nerabdare urmatoarele emisiuni. V-am pupat!

Reply
Carmen & Maria
1/20/2010 07:36:35 am

Mersi Simona si nu stiu ce ca sa-ti mai spun, mesajul tau cuprinde tot, vorbeste in locul meu.Ramai cu noi Simona si hai sa vinam impreuna vint!...

Reply
1/20/2010 03:24:47 pm

azi de la ora 17:00 o noua editie ORA DE FOLK in direct pe RADIO COLOR ORASTIE...dupa ora 18:00 se posteaza si online pe www.sorinmocan.tk ...auditie placuta!

Reply
viorel
1/20/2010 03:43:14 pm

Voi faceti aici apologia incompetentei?
Va puneti prietenii sa va scrie si voi raspundeti chiar si de doua ori? Cred ca mai important ar fi sa invatati sa vorbiti, odata corect romaneste , fara dezacorduri, si a doua oara cu mai multa grija cand spuneti ceea ce spuneti. Oare voi v-ati ascultat vreo emisiune? Ma indoiesc. In rest muzica e buna.

Reply



Leave a Reply.


Google Analytics